Virmalan Puhuri
Virallinen nimiVirmalan Puhuri, "Putte" RekisterinumeroVH17-018-1418, #PKK2332
RotuSuomenhevonen SukupuoliRuuna
Säkä, väri153cm, ruunivoikko (Ee/Aa/nCr) Syntymäpäivä19.07.2017, 10v
OmistajaJemiina Rajala, VRL-07412 KasvattajaVirmaveden hevostila
KotitalliEi kotitallia PainotuslajiKenttäpainote: HeA, 100cm, helppo

Putte on virtuaalihevonen.
3v 19.10.2017
Ruunattu 04.05.2020

© AnneL

Luonne

Putte on maalaismies suurella sydämellä. Se hurmaa jokaisen vastaantulijan kultaisella käytöksellään ja lempeällä katseellaan, vaikkakin myöhään ruunattuna sillä on vielä orimaisia tapoja. Hoidettaessa ruuna seisoo kauniisti paikallaan ja seurailee mielellään hoitajansa puuhia. Se nauttii sydämensä kyllyydestä rapsutuksista ja ylipäätään lääppimisestä, eikä mikään hoitotoimenpide, kengittäminen ja eläinlääkärin käynnit mukaan lukien, aiheuta hankaluuksia. Tutussa ympäristössä Putte on turvallinen myös kokemattomimpien käsiteltävänä, niin hoito-, talutus- kuin ratsastustilanteissa.

Orimaisuus näkyy enää uusissa paikoissa sekä kisapaikoilla pörhentelyllä sekä hirnumisella. Putte pysyy käsissä, mutta saattaa unohtaa taluttajansa hetkeksi ja kävellä vaikka päälle, jos siltä tuntuu. Silloin herralle täytyy muistuttaa, että paikalla on muitakin kuin vain hän. Rauhoituttuaan hoitotoimenpiteet ja ratsastus sekä kisasuoritukset onnistuvat normaalisti. Puttea ei voi myöskään tarhata tammojen kanssa, sillä se omaa voimakkaan paimennusvietin ja omii tammoja itselleen. Tarhaaminen onnistuu sellaisen orin tai ruunan kanssa, joka on joko todella kiltti ja antaa Puten päsmäröidä tai on selkeästi pomo, joka pistää Puten heti ruotuun.

Ratsastaessa Putte on hyvin yritteliäs ja se omaa todella korkean työmotivaation. Sen ehdotonta lempipuuhaa on maastoilu ja maastoesteet, jonka vuoksi siitä on alettu kaavailemaan kenttäratsua. Ruunalla on osallistuttu muutamiin Helppo-tason kenttäkilpailuihin, mutta sillä olisi varmasti potentiaalia CIC1 -tasolle saakka. Maastossa Putte on innoissaan ja hieman malttamatonkin, mutta pysyy kuitenkin aina käsissä. Vesi on ihanaa ja uimaan on kiva mennä. Kouluaitojen sisäpuolella Putte on hieman tahmea tai ainakin se tuntuu siltä ratsastajan näkökulmasta. Ruuna liikkuu kuitenkin upeasti ja on niittänyt yli 70% tuloksia. Rataesteet ovat ruunalle kuitenkin se suurin murheenkryyni, joka on vain pahentunut ruunaamisen myötä. Hevonen kyllä osaa hypätä ja hyvin, mutta jostain syystä se ei varo jalkojaan yhtään ja puomit putovat toistamiseen. Mutta aina pitää olla jotain kehityskohteita, eikö?