Alegranza de Torremonte
Virallinen nimiAlegranza de Torremonte, "" RekisterinumeroVH, #PKK3793
Rotu, sukupuoliPura Raza Española, ori Syntymäpäivä07.05.2015, 6v
VäriRuunikonkimo (Ee/AA/Gg) Säkäkorkeus166cm
OmistajaPietari Linna, VRL-07412 KasvattajaAlvaro Jordán-Santos, Toledo
KotitalliEi kotitallia MaahantuojaJ., Hemsbury
KoulutustasoHeB -> Vaativa PainotusKouluratsastus, working equitation

Alegranza on virtuaalihevonen.
3v 00.00.0000

linet © Darya87

Historia

Syntynyt työratsastukseen (working equitation) painottuvalle kotitilalle Espanjassa. Ratsutus aloitettu orin ollessa kolme, mutta siinä on edetty rauhallisin askelin. Hieno ori, jolla on paljon näytettävää tulevaisuudessa. Ei kuitenkaan sopinut kasvattajansa jalostussuunnitelmiin, minkä takia ori päätyi myyntiin. Kouluratsastaja ja -valmentaja Pietari Linna kiinnostui orista ja päätti ottaa sen myyntivälitykseen tallilleen. Näin ollen 5-vuotias ori muutti Suomeen ja aloitti treenaamaan englantilaisen ratsastustyylin mukaan.

Luonne

Alegranza on nuoresta iästään huolimatta hyväntuulinen ja hyvätapainen kimo espanjalaisori. Se rakastaa kaikkea ja kaikkia ja on turvallinen käsiteltävä. Ei välitä toisista oreista saatikka tammoista, mutta on kuitenkin ori eikä siksi sovi kokemattomalle valvomattomaan käyttöön. Helppo talutettava eikä koskaan ole jättänyt kunnioittamatta ihmistä. Tulee hyvin toimeen kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa.

Hoidettaessa ori seisoo rauhallisesti paikallaan ja nauttii jokaisesta harjanvedosta. Kavioiden puhdistaminen on helppoa eikä mikään paikka ole niin herkkä, etteikö sitä voisi hoitamis- tai puhdistusmielessä koskea. Alegranza on kuitenkin hyvin leikkisä nuori ja hamuaa paikan tullen kaikki harjat sekä hoitajan vaatteet suuhunsa. Ori tykkää todella rapsutuksista ja sen kääntäessä sinulle takamuksensa, pyytää ori vain helpotusta kutinaan. Varustaminen sujuu moitteitta.

Ratsastaessa Alegranza on vielä hieman vihreä, sillä sitä on ratsutettu vasta kolmen vuoden ajan nuoren ikänsä vuoksi. Vaikka ori on hyvin nopea oppimaan, se on hieman herkkä eikä sen keskittymiskyky ole erityisen hyvä. Tästä syystä ori ei ole vielä valmis kilpailemaan koulukentillä. Sen valppaus ja yritteliäisyys tekee siitä kuitenkin loistavan ratsun ja helpon opetettavan. Rodulleen ominaisesti orilla on todella hyvä kokoamiskyky, mutta se tarvitsee ratsastajaltaan paljon pysyäkseen oikein päin ja hyvässä tahdissa. Orissa on paljon potentiaalia tulevaan ja oikean ratsastajan kanssa se pääsee vielä pitkälle. Alegranza ei välitä ympäristöstään ratsastettaessa eli ori on turvallinen ratsastaa niin maastossa kuin tammojenkin seurassa. Ori tykkää hypätä esteitä, mutta ei ole mikään luonnonlahjakkuus ja tarvitsee paljon tukea tullakseen suorana kohti estettä ja ponnistaakseen oikeasta kohdasta. Näin ollen tykkää myös työratsastuksesta ja siinä suoritettavista esteistä.