Villahaan Selmiina

KTK-II
rekisterinumero: VH18-018-0195
syntymäaika: 14.11.2017, 10v 3v 14.02.2018
rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus: Vaaleanrautias, 154cm
painotus, taso: Kouluratsastus, HeA
kasvattaja: Villahaka
omistaja: Jemiina, VRL-07412
    Palkittu suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa KTK-II palkinnolla 20.05.2018 R-suunnalle

Villahaan Selmiina, kutsumanimeltään Selma, on toisinaan hieman äksykin tamma, joka on kuitenkin pohjimmiltaan kiltti. Tammaisia piirteitä Selmalta löytyy, eikä se siitä syystä ole aina helpoin hevonen. Se osaa kuitenkin käyttäytyä hyvin ja ei tarkoita pahaa, vaikka ei aina käyttäydykään täydellisesti.

Hoidettaessa Selma voi toisinaan olla tammamaisen kipakka. Kiukuttelu ei tamman osalta ole mitenkään erityisen harvinaista ja sen kanssa pitää muistaa olla hieman varuillaan. Ei Selma kuitenkaan mitenkään erityisen ilkeä ole - se ei potki tai litistele seiniin. Tamman kanssa on kuitenkin hyvä olla tomera ja määrätietoinen, koska useimmiten komennettaessa muistaa Selmakin taas ne kuulutetut käytöstavat. Taluttaessa tamman kanssa on hyvä muistaa olla hereillä, sillä se saattaa erityisesti kesäaikaan olla kovin innostunut menemään puskille maistelemaan vihreitä oksia.

Ratsastaessa reipas sekä innokas, mutta toisinaan myös hieman hankala. Selma ei ole automaattiratsu tai muutoinkaan aina samaa mieltä ratsastajan kanssa. Pohjimmiltaan tamma on kuitenkin hyväluontoinen eikä tarkoita tiputella ratsastajiaan matkan varrelle. Tammamaisia oikkuja sekä kiukutteluja on kuitenkin havaittavissa toisinaan ja niiden vuoksi tamman ratsastajan kannattaa muistaa olla määrätietoinen sekä vaatia. Parhaimmillaan Selmasta kuoriutuu kiltti sekä mukava menopeli, joka tekee pyydetyt asiat mieluusti sekä hyvin. Tammalla on hyvä askel ja taitoa suorittaa koulukuvioita, kuten avo- ja sulkutaivutuksia. Se näyttää parhaita puoliaan, jos vain ratsastaja osaa vaatia ja pyytää, eikä välitä sen ajoittaisista omista kiukutteluista.

Luonteen © Bella | Kuvien © Luvat on, yksinoikeudella!


i. Ch Runon Hilmeri
trt, 158cm
KTK-II
ii. Seljasaaren Hilmori
rt, 156cm
KRJ-I, SV-I, VAR-I
iii. Harmori
rt, 156cm
KRJ-I
iie. Hiluvinna
prn, 156cm
ie. Seljasaaren Tiitiäinen
prt, 154cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, Jälk. C
iei. VSN Ch Sumuhurja
vkk, 154cm
KTK-II, KRJ-I
iee. Piipiäinen
vprt, 154cm
KRJ-I
e. Villahaan Saimi
rt, 150cm
KTK-II
ei. Seljasaaren Velmu
rt, 150cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-II, Jälk. C
eii. Velmeri
rt, 155cm
KTK-II, KRJ-I
eie. Harmatar
prt, 150cm
ee. Moon Salmiina
rt, 151cm
KRJ-I, SLA-I, Jälk. C
eei. Humu-Hämmennys
rt, 155cm
YLA2, KRJ-I
eee. Sanelma
rt, 150cm
KTK-II, YLA1, SLA-II, KRJ-II

Jälkeläiset

sukupuoli nimi syntymäaika isä omistaja

Kilpailutulokset

KRJ

Selma kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 5 / 4

Ominaispisteet: 1862.49p

Kuuliaisuus ja luonne: 898.77
Tahti ja irtonaisuus: 963.72

Näyttelytulokset

03.05.2020 - NJ - Haltiasalo - irtoSERT

Valmennukset ja päiväkirja

03.06.2018 kirjoittanut: Sorel
Hornanhovin varsalaitumet 2018
Selma oli oikein innoissaan uusista hevoskavereistaan sekä loputtomasta vihreästä. Tamma tutustui muihin hevosiin innokkaasti höristen ja alkoi nopeasti vaatimaan johtajatamman roolia. Tarun ollessa hieman syrjemmällä muusta porukasta, Selma haki kaverinsa ja rauhoitti tätä olemuksellaan. Ruohokin näytti maistuvan, mitä sitä nyt juoksentelulta ehti syömään.

00.00.2017
teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti teksti